Çarşamba, Kasım 08, 2006

salıda salladık ama çarşambada çarşafa dolandık

Geçen haftanın maçının özeti benim kişisel durumlarından ancak bugünkü maçın öncesine kaldı. Ama umarım Allaturcalı arkadaşlarım bu satırları okurlar da bugün için kendilerine gelip yakışanı yaparlar.

Ben ki bir kelime cambazı olmama rağmen, lafı dolandıramayacağım. Lamı cimi yok, geçen hafta fena ezildik. Uzun bir süredir dengede giden maçların aksine bu maç gerçekten Hiperaktif dengeyi özellikle ilk 20 dakikadan sonra kendi lehine çevirdi; çevirmekle kalmadı, dengeyi kafamıza kafamıza çaktı:) Oysa maç gerçekten ortada başlamıştı. Varol'un yarım volesi çapraza giderken ve Burak'ın füzesi ağları delerken Hiperaktif'in yeni transferi kaleci Görkem'in nasıl bir kaleci olduğunu anlamamıştık daha. Hoş kale kadar boyuyla maç öncesi korkutmuştu ama iki golü art arda yiyince fos çıktı diye düşünmedik değil...

Dürüst olmak gerekirse, ben attığımız bu iki hızlı ve çabuk golün maçın gerçek anlamını yansıtmadığını biliyordum. Nitekim kaleci de Hiperaktif de çabuk açıldı. Hakim ve İlhan'ın golleri yağmur gibi yağmaya başladı. Özellikle İlhan sağ kanattan çok etkili geliyor ve Allaturca defansı (ulan ne defansı Cio işte, sanki 100 kişi tuttuk adamı:) çaresiz kalıyordu. Maçın 3-2'ye dönmesi pek zor olmadı. Bu arada Onur maça son asılma şanslarımızı teptikçte tepiyor, halı saha tarihimizin en kötü maçını çıkarıyordu. Yine de skoru son bir kez 3-3'e getirmeyi başardı. Ancak 4-3 olması gecikmedi ve Avni aşağıda ayrıca anlatacağım sahanın en güzel golüyle son darbeyi vurdu. 5-3'ten sonra oyun uzun süre Allaturca sahasında oynandı. 6,7 ve 8.gollerin gelmesi zor olmadı. Allaturca her topu rakip sahaya taşıyışta kaybettikçe Hiperaktif tek paslarla çıkıyor ve gol ya da gol tehlikesi yaratıyordu. Maçın farklı bitmesi kaçınılmazdı,öyle de oldu: 8-3...

Hiperaktif'in yenildikleri haftadan sonraki hafta maça ayrı bir gazla çıkması ve yeni bir transfer yapmasını da notlarımız arasına alalım. Biz bir seriye başladığımızda Avni gelmişti, şimdi de Görkem. Yeri gelmişken bu bilgisayar programcısı görünümlü 3.lig kalecisine ayrı bir paragraf açmak gerekir. Kurtardığı toplardan daha çok bizim cesaretimizi kırması çok önemliydi. Daha kötüsü maçtan sonra pis pis sırıttı:) Tabi kalecinin yanında Ekrem'in defanstaki dayanıklılığını, İlhan'ın Cafu misali ileri çıkışlarını, Avni'nin defansta betonluğunun forvette kadifeye dönüşmesini, Hakim'in her zamanki performansını ve Cem'in bütün bunları Beckenbauer gibi yönetmesini saymadan olmaz. Sonuçta bileğinin hakkıyla eze eze kazandı Hiperaktif, onları tebrik ediyor, önümüzdeki (bugünkü) maçlara bakıyoruz.

MAÇIN ADAMI: Görkem (geldiği ilk hafta maçın adamı seçildi ya helal)

MAÇIN HAREKETİ: Avni'nin orta sahanın önünden makas hareketiyle önüne düşürdüğü topu çaprazdan sürükleyip gol yapması (benim çaprazdan yarı volemi ve İlhan'ın pes etmeden attığı sağ çapraz golünü de 2. ve 3. olarak ekleyebiliriz)

MAÇIN FAIR-PLAY OLAYI: Geçen hafta tartışan Avni ve Onur'un bu maçta her pozisyon birbirine sarılması...

Bugünkü maçta görüşmek üzere...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home