Çarşamba, Ekim 04, 2006

kabul ettik

Bu yazıyı biraz geç yazıyorum. Ancak yetişebildim. Geçen haftaki maçın kısa bir özeti bu. Maksat tarihe geçmek olsun...

3 hafta süren mağlubiyet serisinin ardından Allaturca bu kez maça mental yönden çok iyi hazırlanmıştı. Aydın ve Seler'in yokluğunda takımı Burak ve Berkay adlı genç yetenekler ile takviye eden kadro, maç öncesinde bahisçilerin gözdesiydi. Hiperaktif ise hem istim üstündeki performansı hem de cezasız ve sakat olmayan futbolcuları ile maçın favorisiydi. Maç her zaman olduğu gibi Hiperaktif'in golüyle açıldı. Defansı tek başına hallaç pamuğu gibi atan Hakim, Varol'un sağından topu ağlarla buluşturduğunda Varol oyuna dahil oluyor ve dengeler bir anda değişiyordu. Kendi kaptığı topu gol yaparak skoru eşitleyen Varol'un ardından Allaturca bütün gücüyle saldırıyor ama rakibi yıkamıyordu. Yeni oyuncuların uyumsuzluğunun göze çarptığı takımın 2.golü yemesi kaçınılmazdı. Ardından 3.golü de yiyen Allaturca'nın gardı ilk yarıda düşmüş, futbolcuların birçoğu havlu atmıştı.

İkinci yarı Allaturca bambaşka bir kimlikle döndü sahaya. Oyuna dahil olan Burak'ın enerjisi, Onur'un topla giderek daha az ve kaleye dikine oynaması, Mehmet ve Cihangir'in bindirmeleri ile skor birden 3-3'e geldi. Onur ve Burak'ın golleri jeneriklere girecek cinstendi. Maç tam anlamıyla bir taktik ve fizik savaşına dönmüştü. Allaturca bastırıyor, Hiperaktif kontratağa çıkıyordu. Ancak haftalardır izlenen film bir kez daha tekrar etti ve bir son dakika penaltısı ile Allaturca Hiperaktif'e yine yenildi: 4-3

Bundan sonraki maçlarda "maçın yıldızını, hareketini, fair playlik olayını" beraber seçeceğiz bu satırlarda. Bu haftalık ben kişisel yorum hakkımı kullanıyorum:

MAÇIN YILDIZI: Hakim

MAÇIN HAREKETİ: Burak'ın çalımlarla attığı Allaturca'nın 3.golü

MAÇIN FAIR PLAY'LİK OLAYI: Allaturca'nın maç boyu hiçbir pozisyona itiraz etmemesi, iki tartışmalı golü iptal edilmesine rağmen bunu bahane etmemesi, rakibin kışkırtmalarına "kış kış oradan, yendiniz işte daha ne istiyorsunuz" demesi:)

Bir başka maç haftasında görüşmek üzere...

Not: Umarım bu yazı son olmaz haftaya sahamızı bulur maçlarımıza devam ederiz...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home