Cuma, Ekim 20, 2006

Reşitpaşa günleri

Levent'teki halı sahanın attığı madiğin ardından 2 haftalık bir ayrılıktan sonra maçlarımıza Reşitpaşa Gençlik ve Spor Kulübü'nün halı sahasında geri döndük. Bir tesadüf bulduğum saha, daha güzel bir tesadüf ile bayağı güzel çıktı. İlk hafta salı günü yaptığımız maç, bundan sonra yine çarşamba 20-21 devam edecek. Heyecanlanıyorsunuz biliyorum ve hemen maç özetine geçiyorum:

Kadro kurmakta zorlanan iki takım da sahaya 5er kişi ile çıktı. Hiperaktif tam kadro olmasına rağmen Allaturca 2 takviyeliydi. Mehmet'in sahalara ve Mavi'ye zamansız vedası, muhtemelen artık takımın daimi üyesi olacak Burak ile doldu ama büyük başkan Seler'in yokluğu gerçekten düşündürücüydü. Baskın kaptan Aydın'ın ilkbahara kadar dinlenmesi zaten haftalar öncesinden belliydi. İşte bu şartlar altında Allaturca maça; Cihangir, Varol, Onur, Burak ve Kenan'dan oluşan kadrosuyla, Hiperaktif ise Sami, Cem, İlhan, Avni ve Hakim'den oluşan klasik kadrosuyla çıktı. Levent'teki halı sahada yeşil olan yelekler bu defa pembe ve tam dört haftadır Allaturca'nın üstündeydi...

Haftalardır kazanamayan Allaturca maça ekstra bir stres ile başladı. Yeni oyuncuların birbirini tanımaması; ağzım burnum derken Hakim ve Cem'in iki bacak arası golü maçı bir anda 3-0'a ve Hiperaktif'i de rahatlığa getiriyordu. Bu dakikadan sonra takım içinde birtakım değişikliklere giden Allaturca, Varol'un kaleden çıkması ile daha dengeli bir oyun düzenine kavuştu ve bu oyunu rakibe kabul ettirmeyi başardı. Onur'un özellikle gününde olması ve yeni sahanın tekniği yüksek oyuncular için daha elverişli olması ile Onur klasını konuşturuyor ve maç bir anda 3-2'ye dönüyordu. Fakat karşı tarafta Hakim Onur'a korakor cevap veriyordu. Skor böylece uzun bir süre iki takım arasında gitti geldi, 4-2, 4-3, 4-4, 5-4, 6-4, 6-5, 6-6, 7-6 derken Varol'un kendisi değil ama yeni ayakkabıları sahne alıyor, uzaktan güzel bir şut ile maç bir anda 7-7 oluyordu.

İşte bu güzel golden sonra ne olduysa oldu ve her zaman Hiperaktif'in yaptığı son 10 dakika açılma işini Allaturca başardı. 8-7 ve ardından Varol ile Onur'un muhteşem paslaşması ile 9-7... Burak'ın 10.golü ve son dakikada Hiperaktif'in sayısı sonuca etki etmiyor ve maç 10-8 Allaturca üstünlüğüyle bitiyordu. Goller Onur: 6 Varol:2 Burak: 2 şeklinde Allaturca hanesi yazılmış, Onur gerçekten iyi maç çıkarmıştı. Sadece Onur değil ama canla başla oynayan ve ceza sahası içinde %100 golü önleyen Cio, ilk defa bizimle oynamasına rağmen geriden oyun kuran ve yeteneklerine rağmen alçakgönüllü bir şekilde defansta duran Kenan, Varol'un uyarılarından sonra gerçek oyununu yansıtan Burak ve ilk defa bir maçta bu kadar çok koşan Varol... Kısaca Allaturca bu galibiyeti her şeyiyle hak etmişti.

Maçta yaşanan küçük tartışmalara değinmeye gerek yok, sahada oldu sahada kaldı. Onun yerine güzelliklere bakalım.

MAÇIN ADAMI: Onur

MAÇIN HAREKETİ: Varol'un İlhan'ın üstünden aşırtarak orta sahadan verdiği pası Onur'un Sami'nin üstünden aşırtarak gol yapması (Onur'un topuk hareketiyle çekip attığı gol ile arasında kararsız kaldım ama bu gol bana daha komple geldi, bir de Hakim'in çaprazdan şutu var ama bir tek ben yazdığım için benim oyum geçerli, siz de yazın alla alla:)

MAÇIN FAIR-PLAYLIK OLAYI: Varol'un maçtan sonra Avni ve Onur'u barıştırma çabası.

Reşitpaşa günlerimiz böylece başlamış oldu. Haftaya bayram tatilinden sonra görüşmek üzere...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home